درباره فرانسه

در باره کشور فرانسه

(برگرفته شده از سایت سفارت فرانسه در ایران)

مساحت :

کشور فرانسه به وسعت ٥٥۰ هزار کیلو متر مربع پهناورترین کشور اروپای غربی ( تقریباً یک پنجم مساحت کل اتحادیه اروپا) است که سطحی گسترده از آن را دریا اشغال می کند.

جمعیت :

جمعیت کل : ٦٢ میلیون نفر ( در سال ٢٠٠٤). تراکم جمعیت : ١٠٧ نفر در هر کیلومتر مربع

کشور فرانسه دارای ٥٢ ناحیه شهری با بیش از ١٥٠٫٠٠٠ سکنه می باشد.

پنج شهر پر جمعیت به ترتیب عبارتند از:

قلمرو شهری

جمعیت در سال ٢٠٠١

١پاریس

١١٫٢ میلیون نفر

٢لیون

١٫٧ میلیون نفر

٣مارسی- اکس آن پرووانس

١٫٥ میلیون نفر

٤لیل

١٬٢ میلیون نفر

٥تولوز

١ میلیون نفر

اقتصاد فرانسه :

فرانسه از لحاظ تولید ناخالص داخلی، ششمین قدرت اقتصادی جهان است. برگ‌های برنده فرانسه متعدد است: ترابری، مخابرات، صنایع کشاورزی و غذایی، داروسازی و بخش بانکداری، بیمه، گردشگری، تولیدات لوکس سنتی (چرم، لباس، عطر،  …)

فرانسه در جهان، مقام پنجم را از لحاظ صدور دارایی، مقام چهارم را در خدمات و مقام سوم را در کشاورزی (خصوصاً غلات و مواد غذایی کشاورزی) دارد ضمن آن‌که مقام نخست خود راروپا، در زمینه تولید و صادرات کشاورزی، حفظ کرده است. ۶۶% مبادلات اقتصادی فرانسه با شرکایش دراتحادیه اروپاست ( ۵۰% با منطقه یورو).

در زمینه سرمایه گذاری مستقیم با منشاء خارجی، فرانسه مقام دوم را در جهان دارد زیرا کیفیت کار نیروی کار فرانسه، سطح بالای تحقیقات در این کشور، تسلطی که بر تکنولوژی‌های پیشرفته وچود دارد و مهار مناسب هزینه تولید، سرمایه گذاران را جلب می‌کند.

تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۱: ۱۹۶۶.۶ میلیارد یورو.

نرخ رشد تولید ناخالص داخلی : ۱.۷%

نرخ تورم (۲۰۱۲): ۱.۳%

تراز منفی بازرگانی (۲۰۱۰): ۴۵.۲ میلیارد یورو.

روابط اقتصادی :

ایران ۴۲مین طرف مبادلات بازرگانی فرانسه در جهان است (هم رده فنلاند یا مالزی). در سال ۲۰۱۱، فرانسه ۱۱مین تأمین‌کننده سفارش‌های خارجی ایران بود. در سال ۲۰۱۲، صادرات فرانسه به ایران ۸۰۳.۱ میلیون یورو بود و ایران نیز ۱۷۱.۶ میلیون یورو کالا به فرانسه صادر کرد. از سال ۲۰۱۲ ، مازاد تراز اقتصادی دو جانبه، ، به نفع فرانسه است (۶۳۱.۵ میلیون یورو در ۲۰۱۲).

به دلیل بحران هسته‌ای و تحریم‌های بین‌المللی، شرکت‌های فرانسوی کم‌تر در ایران ریسک می‌کنند. با این حال، سرمایه‌گذاری مستقیم ذخیره‌شده فرانسه در ایران، در ۲۰۱۲، نسبت به سال‌های قبل اندکی افرایش یافت و به ۱۴۹ میلیون یورو رسید

ادیان :

جمهوری فرانسه یک دولت غیر مذهبی است که تمام فرقه های دینی در آن وجود دارند.

آموزش :

در سال ٢٠٠٣ ، هزینه های آموزشی بالغ بر ١٠٣٫٦ میلیارد یورو معادل با ٦٫٩ ٪ در آمد خالص ملی و ٣٧٫٨ ٪ بودجه دولت بوده است. هزینه آموزش هر فرد مبلغی معادل ١٦٩٠ یورو و برای هر شاگرد یا دانشجو مبلغ ٦٥٠٠ یورو می باشد.

جنبه بین المللی آموزش عالی فرانسه :

به دلیل جذب مخاطبان بین المللی در حوزه آموزش عالی هر سال بیش از ۲۷۸۰۰۰ دانشجوی بین المللی جذب نظام آموزشی فرانسه می شوند. فرانسه به عنوان پنجمین قدرت اقتصادی در جهان، امروزه مقام سوم جهانی در جذب دانشجوی بین المللی را در اختیار دارد. 

فرانسه با ۲۷۸۰۰۰ دانشجوی خارجی (۱۲% کل دانشجویان شاغل به تحصیل که ۲۵۰۰۰ نفر آنها دانشجوی مقطع دکترا می باشند)، پس از ایالات متحده امریکا (۵۳۵۰۰۰) وبریتانیای کبیر (۳۴۰۰۰۰)، مقام سوم جهانی در جذب دانشجوی بین المللی را در اختیار دارد.

 مدرک های اعطا شده از سوی موسسات آموزشی فرانسه مطابق استانداردهای اروپایی، بر پایه نظام مشترک LMD (لیسانس، مستر، دکترا)، تنظیم می شوند. این مدرک ها به طور گسترده، در اکثر کشورهای جهان مورد قبول ومعتبر می باشند. 

تحصیل در فرانسه در عین حال موقعیت مناسبی است برای فراگیری یا تکمیل زبان فرانسوی واز این رهگذر پیوستن به خیل ۲۵۰ میلیون فرانسوی زبانی که به زبان المپیک، زبان سازمان ملل یا زبان رسمی وکار در اتحادیه اروپا صحبت می کنند. 

در فرانسه، دانشجویان خارجی – صرف نظر از ملیت شان -از حقوق وامتیازاتی همسان دانشجویان فرانسوی برخوردارند. ظرف ده سال، تعداد دانشجویان خارجی در فرانسه ۷۵% افزایش پیدا کرده است.

کیفیت برتر آموزش عالی فرانسه :

کیفیت بالای آموزش عالی در فرانسه در سراسر جهان شناخته شده است. موسسات آموزش عالی فرانسه، چه در رده بندی شانگهای چه در رده بندی های فاینانشیال تایمز، تایمز یا یوروپین ریپورت آن سایسنس اند تکنالاجی وابسته به کمیسیون اروپایی، همواره در صف اول قرار دارند. 

سرمایه گذاری سالانه فرانسه در حوزه آموزش بسیارعظیم است. ردیف اول هزینه های بودجه کشور به آموزش اختصاص داده می شود، یعنی بالغ بر ۲۰% کل بودجه. 

این هم یکی دیگر از تناقضات فرانسوی: یکی از بهترین آموزش های عالی در سطح جهانی در عین حال یکی از قابل دسترس ترین آنها از نظر هزینه های مالی نیز هست. 

موفقیت های صنعتی، فنی وعلمی فرانسه (فضا، حمل ونقل، پزشکی، ریاضیات)، رقم برندگان جایزه نوبل یا نشان فیلد بیانگر آن است که فرانسه یکی ازپویاترین قطب های ابداع وپژوهش در جهان به شمار می آید. 

آموزش عالی در فرانسه، بر پایه آزمایشگاه های تحقیقاتی معتبر یا مهارت حرفه ای کارآمد استوار است: رشته تحصیلی شما هر چه باشد، همواره با بهترین کارشناسان آن رشته درارتباط خواهید بود.  

تامین اجتماعی :

نظام تامین اجتماعی در فرانسه در سال ١٩٤٥ برقرار شد. این نظام بر اصل توزیع استوار است ( بودجه خدمات از طریق حق بیمه افراد شاغل تامین می گردد).

٦٧ ٪ هزینه های تامین اجتماعی که بالغ بر ٢٩ ٪ در آمد خالص ملی می باشد، از طریق حق بیمه کارمندان و کارفرمایان و ٢٠٪ آن از طریق مالیات و عوارض تامین می گردد، همچون مساعدت- های اجتماعی CSG) ( یا مساعدت برای بازپرداخت بدهی های اجتماعیCRDS) ) که از درآمدهایی به غیر از درآمدهای کاری تامین می شود. این تامین بودجه تقریبا منحصر به نظام کلی تامین اجتماعی می باشد. تامین بودجه دولتی ١٣ ٪ منابع کـــلی را تشکــیل می دهد. منابع بخش های خــدماتی عبارتـــند از حقوق بازنشستگی (٤٩٫٢ ٪)، بهداشــــت (٢٧٫٢ ٪)، خانواده ( ١٢٫٨ ٪) و کار ( حقوق بیکاری، آموزش های حرفه ای و همپیوندی اجتماعی) (٨٫٤ ٪).

رشد فزاینده بازنشستگان در قیاس با شاغلین، همچنین پیشرفت طب و افزایش طول عمر منجر به کسری بودجه نظام کلی تامین اجتماعی و در سال ٢٠٠٣ و اصلاح نظام کلی بیمه کهنسالی شده است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر: www.travail.gouv.fr

بهداشت :

بهداشت دغدغه اصلی فرانسوی ها به شمار می آید: فرانسوی ها در سال ٢٠٠٣، ١٤٧ میلیارد یورو صرف امور پزشکی کرده اند.

تامین اجتماعی ٧٥ ٪ هزینه ها را تامین می کند، سهم خانواده و شرکت های بیمه رو به افزایش است. در سال ٢٠٠٤ اصلاحات مهمی جهت ایجاد توازن بین محاسبات شعب بیمه پزشکی و تامین اجتماعی انجام شد.

فرهنگ و اوقات فراغت :

بودجه وزارت فرهنگ در سال ٢٠٠٣، بالغ بر٢٫٦٣ میلیارد یورو است. تامین بودجه فرهنگی به رقمی بالغ بر ١٣ میلیارد یورو می رسد که تامین نیمی از آن به عهده دولت و نیم دیگر به عهده انجمن های محلی می باشد. خانواده های فرانسوی به طور متوسط سالانه ١٠٧٥ یورو صرف امور فرهنگی، تفریحات، ورزش و بازی می کنند.

سینما وعکاسی :

فرانسه از زمان ابداع هنر سینما در سال ۱۸۹۵ توسط برادران لومیر تا به امروز این سنت را بدون وقفه حفظ کرده است. فستیوال کن که هر ساله برگزار می­گردد، محلی اجتناب ناپذیر جهت دیدار با حرفه­ای­های سینما است. هر ساله فیلم­های جدید فرانسوی با موفقیتی بین المللی روبرو می­شوند. فیلم­های گودار، تروفو، ژونه یا لوک بوسون، پس از آنکه در ۲۰۰۰ سالن سینمای کشور خودمان به نمایش درآمدند در ۵ قاره جهان به روی پرده رفته ومورد توجه قرار گرفتند. فرانسه یکی از اولین تولیدکنندگان فیلم در دنیاست.

در میان عکاسان، ریموند دوپاردون، هانری کارتیه بروسون، بتینا رایم یا یان آرتوس برتاند در قرن بیستم به شهرتی جهانی رسیدند.

تئاتر :

حدود ٥٠٫٠٠٠ نمایش در سال ( تئاتر ملی، مرکز هنر های نمایشی ملی، تالارهای ملی و خصوصی) ٨ میلیون تماشاگر دائمی را به خود جلب می کنند. در حاشیه تالار های بزرگ پاریس، حومه های آن، شهرستان ها و فستیوال های مشهوری چون آوینیون، می توان شاهد گسترش بیش از هزار موسسه هنر های نمایشی مستقل بود.

معماری وطراحی :

بسیاری از معمارهای بزرگ معاصر مانند گوستاو ایفل (معمار برج ایفل ومجسمه آزادی) لوکوربوزیه، ژان نوول (معمار موزه لوور ابوظبی وموزه که برانلی) فرانسوی هستند. امروزه افرادی مانند شارلوت په ریان، آندره پوتمن، فیلیپ اس تارک جزو مشهورترین طراحان محسوب می­گردند.

هنر معاصر :

فرانسه جدای از هنرمندان مشهورش در قرن بیستم مانند دوشام، سولاژ، کلاین، دوبوفه وغیره، هنرمندان معاصر را، مانند جف کونز یا موراکامی، بطور دائم از تمام نقاط دنیا به کاخ ورسای دعوت ودر آنجا معرفی می­کند.

رایانه و چند رسانه ای ها :

کاربرد رایانه به عنوان ابزاری حرفه ای که مورد استفاده ٧٩ ٪ فرانسوی ها قرار می گیرد، در منازل روز به روز افزایش است: ٤٣ ٪ خانه های فرانسوی مجهز به رایانه هستند.

اینترنت به عنوان «روشی جدید برای دستیابی به اطلاعات» به سرعت فرانسوی ها را جذب خود نموده است. تعداد ١٧ میلیون نفر در مدارس، محل کار و در منازل از آن استفاده می کنند.

پیشرفت اینترنت در فرانسه طی چند سال، رشد سریع و قابل ملاحظه ای داشته است: هر موسسه، روزنامه، اداره و شرکت سایت مخصوص خود را داراست، که به موضوعات گوناگون بسیاری می پردازد ( ورزش، تحصیل، خدمات، سینما…).

شرکت های تامین کننده شبکه اینترنتی(چون Wanadoo از گروه فرانس تله کوم) و سایت- های خدماتی بیش از همه مورد استفاده قرار می گیرند.

موزه و بناهای تاریخی :

تعداد١٢٠٠ موزه بیش از ٧٠ میلیون بازدید کننده در سال به خود جلب می نماید.

موزه لوور، قصر ورسای و موزه اورسی به تنهایی نزدیک به ١٥ میلیون نفر بازدید کننده را در سال پذیرا می شود.

بیشتر شهرستان ها نیز دارای یک یا دو موزه هستند. به علاوه، بیش از ١٥٠٠ بنای تاریخی در اختیار بازدید کنندگان قرار دارد( ٨ میلیون بازدیدکننده در سال)، برج ایفل با تعداد ٦ میلیون بازدید کننده در سال بیشترین رقم را به خود اختصاص داده است. و بالاخره حدود ٣٨٠٠٠ بنا به عنوان ابنیه تاریخی، تحت حفاظت وزارت فرهنگ قرار دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر: www.culture.gouv.fr

سرود و شعار ملی :

سرود جنگ ارتش رن سرود مارسیز نامیده شد که به سال ١٧٩٢ در استرازبورگ سروده شد و سرود ملی روز ١٤ ژوئیه مقرر گردید.

شعار جمهوری فرانسه عبارت است از: « آزادی، برابری، برادری»

هنر زندگی :

سازمان جهانی زندگی از ۵ سال گذشته تا کنون، نام فرانسه را از لحاظ کیفیت زندگی در میان اولین کشورهای دنیا قرار داده است. (شماره ۱ سال ۲۰۱۰). بطور مثال زندگی در فرانسه به معنای بهره­مندی از یکی از بهترین نظام­های بهداشتی می­باشد که در رتبه­بندی سازمان جهانی بهداشت حائز مقام نخست است. دانشجویان بین المللی به محض ثبت نام در دوره­های آموزش عالی به صورت الزامی از آن بهره­مند می­گردند.

 فرانسوی­ها دارای یکی از بالاترین درصد امید به زندگی می باشند (۷۷ سال برای مردان و۸۴ سال برای زنان) واز قانون کاری پیروی می­کنند که امکان فعالیت­های تفریحی را نیز برای آنان فراهم می آورد (۳۵ ساعت کار هفتگی و ۵ هفته تعطیلات برای همه). فرانسه که یکی از امنترین کشورهای اروپاست، صاحب یکی از دلپذیرترین طبیعت­ها نیز می­باشد.

اولین مقصد گردشگری دنیا :

فرانسه دارای ۳۵ مکان ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو می­باشد که در میان آنان شهر پاریس اولین مقصد جهانی جهت گردشگری و برپایی نمایشگاه­های بین المللی است. برج ایفل در میان بناهایی که برای بازدید از آن پول باید پرداخت گردد دارای یکی از بیشترین تعداد بازدید کننده در سال است ودیسنی لند پاریس پر رفت وآمدترین پارک تفریحی اروپاست.

فرانسه در قلب اروپا :

 فرانسه با دارا بودن ۹ کشور هم مرز، تقاطع مسلم قاره کهن است وبا داشتن فرودگاه شارل دوگل دارای دومین فرودگاه مهم اروپا وششمین در جهان است. فرانسه همچنین صاحب متراکم ­ترین شبکه جاده­ای دنیا وقطار سریع السیر TGV به مقصد شهرهای مهم فرانسوی واروپایی مانند لندن، آمستردام، ژنو وغیره می­باشد. علاوه بر این حضور در قلب اروپا امکان سفر به ۲۲ کشور فضای شنگن را با دارا بودن تنها یک رواید واستفاده از یورو (واحد پول مشترک بین ۱۶ کشور)، فراهم می آورد.

Scroll to Top
اسکرول به بالا